Glazurowane Tofu Chili z ramenem
Przepis glazurowane Tofu Chili z ramenem może zaspokoić Amerykański głód w około 30 minut. Na 1,55 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 417 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jeśli masz liście szpinaku, qt. rosół z kurczaka, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Tofu glazurowane Chili na szparagach i ryżu, Słodkie Chili-glazurowane Tofu z Bok Choy-America ' s Test Kitchen, oraz Szybka Zupa Z Makaronem Ramen Tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć bulion, 2 szklanki wody, imbir, czosnek i 3 łyżki. sos sojowy w średnim rondlu. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu; gotować 10 protokół.
Wymieszaj pozostałe 1 łyżkę. sos sojowy i 1 łyżka. sos chili w małej misce; odstawić mieszaninę na bok.
Pokrój Tofu w poprzek na 8 płyt, każdy 1/2 cala. gruby.
Rozgrzać olej na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu. Gotować tofu, obracając raz, aż lekko rumiane, o 8 protokół.
Wyjąć z ognia; wlać mieszankę sojowo-chili na tofu i delikatnie obrócić, aby pokryć.
Dodać makaron i marchew do bulionu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż tylko miękkie, 3 do 4 protokół. Wymieszać ze szpinakiem i gotować tylko do zwiędnięcia. Kadzi makaron, bulion, i warzywa do miski i góry każdy z 2 płyty tofu.
Mżawka tofu z sosem chili więcej, jeśli chcesz.
* Dostępne w chłodni w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych i rynkach azjatyckich.