Glazurowane Tofu Chili z ramenem

Glazurowane Tofu Chili z ramenem
Przepis glazurowane Tofu Chili z ramenem może zaspokoić Amerykański głód w około 30 minut. Na 1,55 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 417 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jeśli masz liście szpinaku, qt. rosół z kurczaka, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Tofu glazurowane Chili na szparagach i ryżu, Słodkie Chili-glazurowane Tofu z Bok Choy-America ' s Test Kitchen, oraz Szybka Zupa Z Makaronem Ramen Tofu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć bulion, 2 szklanki wody, imbir, czosnek i 3 łyżki. sos sojowy w średnim rondlu. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu; gotować 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wymieszaj pozostałe 1 łyżkę. sos sojowy i 1 łyżka. sos chili w małej misce; odstawić mieszaninę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChiliSos Chili
Sos SojowySos Sojowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Pokrój Tofu w poprzek na 8 płyt, każdy 1/2 cala. gruby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4
Rozgrzać olej na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu. Gotować tofu, obracając raz, aż lekko rumiane, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wyjąć z ognia; wlać mieszankę sojowo-chili na tofu i delikatnie obrócić, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
6
Dodać makaron i marchew do bulionu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż tylko miękkie, 3 do 4 protokół. Wymieszać ze szpinakiem i gotować tylko do zwiędnięcia. Kadzi makaron, bulion, i warzywa do miski i góry każdy z 2 płyty tofu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
MakaronyMakarony
SzpinakSzpinak
BulionBulion
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
ChochlaChochla
7
Mżawka tofu z sosem chili więcej, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChiliSos Chili
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8
* Dostępne w chłodni w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych i rynkach azjatyckich.

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Bodegas Naveran Brut Cava. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Bodegas Naveran Brut Cava
Bodegas Naveran Brut Cava
50% Xarel-lo, 30% Macabeo i 20% Parellada w wieku 18 miesięcy na osadzie sprawiają,że ta cava jest niesamowita. Delikatne bąbelki o jedwabistej konsystencji i kredowej mineralności sprawiają, że ten napój cava przypomina szampana NV.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn