Glazurowane słodkie ziemniaki z curry cebuli
Glazurowane słodkie ziemniaki z curry cebuli może być tylko dodatek szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 298 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka soku z marchwi, masło, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest dobre. Spróbuj Klon-glazurowane słodkie ziemniaki z cebulą Cipollini, Pikantna Glazurowana Słodka Cebula, oraz Balsamiczna-glazurowana słodka cebula z grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
W bardzo dużym rondlu, parować słodkie ziemniaki tylko do miękkości, o 12 protokół.
Rozłóż gotowane na parze słodkie ziemniaki w dużym płytkim naczyniu do pieczenia i pozostaw do ostygnięcia.
Na dużej patelni, roztopić masło w oleju.
Dodać cebulę i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 8 protokół.
Dodać curry i gotować, mieszając, aż pachnące, o 4 minut dłużej.
Dodać sok z marchwi i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 3 protokół.
Dodać sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
Na słodkie ziemniaki polać cebulą.
Słodkie ziemniaki pieczemy w górnej trzeciej części piekarnika, aż będą gorące, około 25 minut, a następnie podajemy.
Dodać do przodu: słodkie ziemniaki można przygotować w Kroku 2 i schłodzić przez noc. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed pieczeniem.
Uwagi: świeży sok z marchwi jest dostępny na rynkach zdrowej żywności i niektórych dużych supermarketach.