Glazurowane Słodkie Ziemniaki
Glazurowane słodkie ziemniaki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 72 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka brązowego cukru, masła, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Słodkie Ziemniaki Glazurowane Soją, Słodkie Ziemniaki Glazurowane Soją, oraz Glazurowane Słodkie Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli używasz świeżych słodkich ziemniaków, umieść w dużym rondlu lub holenderskim piekarniku; przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować 25-40 minut lub do miękkości.
Odcedzić; lekko ostudzić i obrać.
Rozgrzej piekarnik do 350°.
Słodkie ziemniaki umieścić w 2-qt. naczynie do pieczenia. W małym rondlu połącz masło, syrop, brązowy cukier i cynamon; doprowadzić do wrzenia, stale mieszając.
Piec, odkryte, 30-40 minut lub do ogrzania przez.