Glazurowane marchewki i zielona fasolka
Przepis na glazurowane marchewki i zieloną fasolkę można przygotować w około 20 minut . Jedna porcja zawiera 45 kalorii , 1 g białka i 2 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 35 centów za porcję. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu wielkanocnym . Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten dodatek. Ten przepis z Taste of Home wymaga małych marchewek, cukru, bulionu z kurczaka i zielonej fasolki. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, laktoowowegetariańską i FODMAP . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do poprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Wypróbuj Marchewkę glazurowaną agawą , Marchewkę glazurowaną cytrusami w miodzie i Zieloną fasolkę z żurawiną, migdałami i serem kozim w figowej glazurze balsamicznej, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Zagotuj wodę w dużym rondlu.
Dodaj marchewkę; przykryj i smaż przez 1 minutę.
Dodaj fasolę; przykryj i gotuj przez kolejne 2 minuty.
Odcedź warzywa i natychmiast włóż je do lodowatej wody.
Umieść warzywa na dużej patelni; dodaj bulion i masło. Doprowadź do wrzenia; gotuj bez przykrycia przez 2-3 minuty lub do momentu, aż płyn zredukuje się do około 2 łyżeczek.
Dodaj cukier, sól i pieprz; smaż i mieszaj przez 1 minutę.