Glazurowane Kury Z Granatem-Farsz Ryżowy

Glazurowane kury z granatem-farsz ryżowy to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1127 kalorii, 73g białka, oraz 68 g tłuszczu każdy. Na 3,83 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, czosnek, melasę z granatów i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać melasę z granatu, można śledzić to danie główne z Jeżyna Pistacjowy Tort Lodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kury z granatu glazurowanego z nadzieniem chlebowym Sosnowo-Orzechowo-porzeczkowym, Glazurowane kury Korniszonowe z nadzieniem Pekanowo-ryżowym, oraz Glazurowane kury z dzikim ryżem i morelowym farszem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać cynamon, 4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu; posypać kury i wewnątrz wgłębień.
Umieść kury na stojaku ustawionym na blasze do pieczenia i przechowywać w lodówce, odkryte, co najmniej 2 godziny lub przez noc. W międzyczasie moczyć liście winogron w wodzie 1 godzinę.
Doprowadzić bulion z kurczaka i 2 szklanki wody do wrzenia w rondlu; dodać mieszankę ryżu i gotować zgodnie z zaleceniami etykiety.
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. rozpuść 4 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać szalotkę, czosnek, imbir i kminek i gotować, mieszając, do miękkości, o 3 protokół.
Zdjąć z ognia; dodać ugotowany ryż, nasiona granatu, i posiekaną natkę pietruszki i kolendry; wrzucić do herbu. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać żółtka i wymieszać do połączenia.
Dodać glazury: doprowadzić sok pomarańczowy i melasa granat do wrzenia na małej patelni na średnim ogniu. Gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia i zawirować w pozostałych 2 łyżkach masła.
Wypełnij jamę każdej kury około 1/2 szklanki mieszanki ryżu( zarezerwuj resztę); zwiąż nogi razem ze sznurkiem. Piecz 20 minut, a następnie posmaruj szkliwem z granatu. Kontynuuj pieczenie, szklenie co 10 minut, aż termometr włożony do uda rejestruje 165 stopni F do 170 Stopni F, 1 godzinę do 1 godziny, 10 minut. (Kury obracać w połowie gotowania; jeśli skóra staje się zbyt ciemna, przykryć luźno folią.)
W międzyczasie odcedzić liście winogron i osuszyć. Użyj niektórych liści do linii 9-calowe danie ciasto. Napełnij zarezerwowaną mieszanką ryżu i skropić 2 łyżkami wody. Przykryć pozostałymi liśćmi winogron, błyszczącą stroną do góry, a następnie przykryć folią. (Jeśli nie używasz liści winogron, łyżkę ryżu do naczynia ciasto, posypać wodą i przykryć folią.) Po kury mają pieczone około 20 minut, przenieść ryż do piekarnika i gotować aż do ogrzania przez, o 45 protokół.
Kury przekładamy na talerz i dodajemy natkę pietruszki, gałązki kolendry oraz pestki granatu. Liście winogron obrać z wierzchu ryżu i podawać obok kur.