Glazurowane Ciasto Lawendowe
Glazurowane ciasto Lawendowe wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 250 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka jogurtu, cukru pudru, liści lawendy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 24%. Podobne przepisy to Tort lawendowy z ciemną czekoladą z lukrem lawendowym, Lavender - Polenta Coffee Cake (french Lavender), oraz Owoce miodowo-Lawendowe.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, ubij granulowany cukier, masło i 1/2 łyżeczki wanilii przy średniej prędkości miksera, aż do dobrze wymieszanego (około 5 minut).
Dodać jajka i białka, 1 na raz; beat dobrze po każdym dodaniu. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę połączyć, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól; dobrze wymieszać.
Dodać mieszankę mąki do mieszanki cukru na przemian z jogurtem, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Wymieszać z lawendą.
Wlać ciasto do 8-calowej patelni bochenkowej pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Aby przygotować glazurę, połącz cukier puder z pozostałymi składnikami.
Rozłóż na gorącym cieście. Schłodzić na patelni 20 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.