Glazurowana kaczka z sosem Klementynkowym

Glazurowana kaczka z sosem Klementynkowym
Glazurowana kaczka z sosem Klementyńskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 80g białka, 268g tłuszczu, oraz w sumie 2918 kalorii. Na 6,78 zł / porcja, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz kaczki pekin, sól koszerną, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. 12 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 94%. Podobne przepisy to Glazurowana kaczka z sosem Klementynkowym, Syrop brzozowy i sos sojowy-Glazurowana pieczona kaczka, oraz Faszerowana Pieczona Kaczka Podawana Z Klementyną Jus.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Pracując z dużego końca jamy, oddziel skórę kaczki (w tym tłuszcz)od mięsa piersi w miarę możliwości, pracując palcami między skórą a mięsem, uważając, aby nie rozerwać skóry, a następnie nakłuj skórę widelcem na kaczki. Kładziemy kaczki, piersi bokiem do góry, obok siebie w dużej ognioodpornej patelni do pieczenia i pocieramy każdą kaczkę do środka i na zewnątrz koszerną solą. Cebulę i seler podzielić między kaczki i posypać 1/2 szklanki cukru wokół kaczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cała KaczkaCała Kaczka
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
3
Wlać wystarczająco dużo gorącej wody na kaczki (aby pomóc dokręcić skórę), aby dotrzeć do połowy kaczek (nie napełniaj patelni więcej niż 1 cal od obręczy). Przykryć patelnię szczelnie folią o dużej wytrzymałości, następnie ostrożnie przełożyć do piekarnika i dusić kaczki 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Wyjąć patelnię z piekarnika i wyjąć folię (nie wyrzucać), a następnie ostrożnie obrócić kaczki (boki piersi w dół)za pomocą jednej dużej drewnianej łyżki do obracania, a drugiej wewnętrznej wnęki. Przykryć folią, następnie ostrożnie wrócić do piekarnika i dusić, aż mięso będzie bardzo miękkie, ale nie spadnie z kości, o 1 godzinę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
1
Wyjąć patelnię z piekarnika i wyrzucić folię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Przenieść kaczki z drewnianymi łyżkami do 2 dużych talerzy, odsączając soki wewnątrz kaczek z powrotem na patelnię, a następnie przenieść płyn do gotowania do dużej miski. Kaczki odstawić na patelnię, piersi do góry i schłodzić kaczki i płyn do gotowania (osobno), odsłonięte, a następnie schłodzić, odsłonięte, co najmniej 4 godziny (aby ujędrnić kaczkę przed pieczeniem i zestalić tłuszcz na płynie do gotowania).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Wyrzucić cały tłuszcz z schłodzonego płynu do gotowania.
2
Skórkę z 2 dużych lub 4 małych klementynek usunąć w paski za pomocą obieraczki do warzyw, a następnie przyciąć dowolny biały rdzeń ze skórki ostrym nożem do parkowania i pokroić skórkę w cienkie paski julienne. Blanszujemy paski w małym rondlu z wrzącą wodą 5 minut, a następnie odcedzamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlementynaKlementyna
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Wycisnąć wystarczającą ilość soku z pozostałych klementynek, aby odmierzyć 2 szklanki i przelać przez sito o drobnych oczkach do 3-ćwiartkowego ciężkiego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlementynaKlementyna
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4
Dodaj ocet i pozostałe 2 łyżki cukru i gotuj, aż zmniejszy się do około 1/3 szklanki (glazura będzie bąbelki i ciemnieje), o 15 protokół. Rezerwa 1 łyżka glazury w filiżance do szczotkowania na kaczki, następnie wymieszać julienned skórki i 1 szklanka gotowania płynu do glazury pozostałych w patelni i rezerwy na sos. Rezerwa pozostałego płynu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
KaczkiKaczki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 260°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Pieczone kaczki, aż skóra będzie chrupiąca, 25 do 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
3
Pędzel zarezerwowane glazury (z kubka) na kaczki, a następnie przenieść kaczki na talerz i odstawić podczas wykańczania sosu, co najmniej 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
4
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu z patelni do pieczenia i okraść patelnię przez 2 palniki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
5
Dodać szalotkę i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż zmiękną i blady złoty, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
6
Dodać 2 szklanki płynu do gotowania i schłodzić patelnię gotując, skrobając brązowe kawałki, 2 minuty, a następnie przelać przez sito o drobnych oczkach do sosu (zawierającego skórkę) i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Wymieszać Likier z marantą i ubić w sosie. Dusić, ubijając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, 3 do 5 minut, następnie doprawić sosem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Maranta TrzcinowataMaranta Trzcinowata
(z Kartonu)(z Kartonu)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
8
Podawać kaczki, całe lub pokrojone w kawałki, z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1
* Kaczki można dusić i schłodzić 1 dzień wcześniej. Chłodzić płyn do gotowania oddzielnie.* Glazura może być wykonane i sos można rozpocząć 6 godzin wcześniej. Schłodzić osobno, nieosłonięte, potem schłodzić, przykryte. Podgrzej glazurę i wymieszaj przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaczkiKaczki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn