Glazura Sojowa
Glazura sojowa to bezglutenowe i wegańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja zawiera 81 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, mirin, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 7%. Podobne przepisy to Sos Sojowo-Sezamowy, Makaron Z Sosem Sojowym, oraz Sticky Ginger Soy Glazed Chicken.
Instrukcje
W małej misce ubij skrobię kukurydzianą z wodą. W małym rondlu ubić sos sojowy z sake, mirinem i cukrem. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, o 2 protokół.
Ubij mieszankę skrobi kukurydzianej i gotuj na wolnym ogniu, aż sos będzie lekko zagęszczony, o 2 minuty dłużej.
Przenieś glazurę do żaroodpornego słoika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.