Glazura Cytrusowa
Glazura cytrusowa wymaga ok. 5 minut od początku do końca. Na $3.94 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 3463 kalorii, 44g białka, oraz 154g tłuszczu każdy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, sól koszerną, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 59%. Spróbuj Oliwa z oliwek Citrus Poppyseed Bochenek z cytrusową glazurą waniliową, Dorsz z cytrusową glazurą Chili, oraz Przegrzebki z cytrusową glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj cukier puder, skórkę, sok i sól do średniej miski i ubijaj, aż będzie gładka.
Natychmiast skropić całkowicie schłodzone ciasto lub przechowywać glazurę w lodówce w szczelnym pojemniku przez okres do 2 dni. Dobrze wymieszać przed użyciem.
Ułóż stojak na środku piekarnika i podgrzej do 375 stopni F.
Nałóż 10-calową aluminiową patelnię lub 2 (9 na 5 cali) Patelnie bochenkowe z 1 łyżką masła i pyłu z 2 łyżkami mąki.
Połącz pozostałe 12 uncji masła i cukru w misce miksera Stoiska i śmietany przez 6 minut na średniej prędkości, za pomocą mocowania wiosła. Zatrzymaj się raz, aby zeskrobać boki miski za pomocą szpatułki. Gdy mikser pracuje z najniższą prędkością, dodaj jajka, po jednym na raz, upewniając się, że każde jajko jest w pełni włączone przed dodaniem następnego. Ponownie zatrzymując się raz, aby zeskrobać boki miski. Zajmie to około 1,5 minuty.
Dodaj wanilię i sól i pokonać na średniej prędkości przez 30 sekund.
Mikserem na najniższej prędkości dodajemy mąkę w 3 ratach, na przemian z maślanką, zaczynając i kończąc na mące, upewniając się, że każda porcja jest w pełni włączona przed dodaniem następnej. Po ostatecznym dodaniu, beat ciasto przez 30 sekund na średniej prędkości, aż prawie gładka.
Miarka ciasto do przygotowanej patelni (y), dzieląc równomiernie, jeśli używasz 2 patelnie.
Piec przez 1 godzinę w patelni rurowej lub 40 minut w patelniach bochenkowych, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 210 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu. Skorupa będzie złotobrązowa i sprężysta po naciśnięciu, ale pęknięcie wokół środka będzie wilgotne.
Wyjąć ciasto z piekarnika do regału chłodzącego na 10 minut.
Wyjąć ciasto z patelni i ostudzić na stojaku. Przechowuj ciasto na stojaku przykrytym ręcznikiem do herbaty do 3 dni.