Gingered Berry Crumble
Gingered Berry Crumble to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 345 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka cynamonu, lody jeżyn, cukier granulowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Z łyżeczką wynik 38%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Gingered Pumpkin Crumble, Gingered Apricot-Apple Crumble, oraz Piernik Morwowo-pomarańczowy Crumble z orzechowym Crunch dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć mąkę z 1/3 szklanki cukru granulowanego i płatków owsianych, brązowy cukier, cynamon, gałka muszkatołowa i sól. Używając blendera do ciast lub 2 noży, pokrój masło, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
W szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali wrzuć wszystkie owoce z imbirem, sokiem z cytryny i pozostałą 1 łyżką cukru granulowanego. Naciśnij polewę, aby uformować duże okruchy i posypać je równomiernie owocami.
Przenieść kruszonkę do piekarnika i piec przez około 30 minut, lub aż polewa jest rumiane i owoce bulgotanie na brzegach.
Niech kruszonka ostygnie lekko, a następnie podawać z gałką jeżyn Gelato.