Ginger Fizz
Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawki? Imbir Fizz może być wspaniały przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 55 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 5 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz prosecco, cukier granulowany, pomarańczę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 10%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Granat Imbir Fizz, Ogórek i imbir Fizz, oraz Ginger Apple Fizz.
Instrukcje
Przynieś jeden 3 " kawałek imbiru, obrane, cienko pokrojone, 1/2 szklanki surowego lub granulowanego cukru i 1/2 szklanki wody do wrzenia w małym rondlu; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Ochłoń. Przecedzić syrop przez sito o drobnych oczkach do małego słoika lub miski; wyrzucić imbir.
DO AHEAD: syrop można zrobić 1 tydzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Wlać 1/4 uncji syrop imbirowy w każdej szklance coupe. Dzieląc równomiernie, top off z dwóch butelek 750 mililitrów schłodzone Prosecco (około 5 uncji na szklankę) i udekorować każdą z cienkim plasterkiem Klementyny lub pomarańczy.