Ginger Creme Anglaise
Imbirowy krem Anglaise może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 868 kalorii, 11g białka, oraz 69g tłuszczu na porcję. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, mielony imbir, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Granny Smith jabłka i imbir budyń chlebowy z wanilią Creme Anglaise i Creme Fraiche bitą śmietaną, Karmelizowany ananas z imbirem Crème Anglaise, oraz Crème Anglaise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Śmietanę, mleko, cukier, imbir i sól ubić w małym garnku. Doprowadzić do gotowania na średnim ogniu, mieszając, aby pomóc cukier rozpuścić. Kiedy mieszanina zaczyna bąbelkować wokół krawędzi garnka, usuń z ognia.
Napełnij do połowy dużą metalową miskę lodem i zimną wodą i odstaw na bok. Żółtka umieścić w misce, lekko ubić i ubić w około 1/2 szklanki gorącej śmietany.
Wlać z powrotem do garnka mieszaninę śmietany jajecznej i ubijać, aby zmiksować. Gotować na średnim ogniu, mieszając żaroodporną łopatką, aż mieszanina osiągnie 160 do 165 na termometrze natychmiastowego odczytu i zgęstnieje trochę, 5 do 8 minut.
Przecedzić crme anglaise przez sitko o drobnych oczkach do średniej miski i umieścić w większej misce z lodem i zimną wodą. Często mieszaj do ostygnięcia, około 10 minut. Chłód, folia dociskana do powierzchni, co najmniej 1 godzina i do 3 dni.