Gigantes plaki
Jeśli masz w pobliżu 2 godziny i 20 minut spędzać w kuchni, Gigantes plaki może być ogromnym bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis do wypróbowania. To danie główne ma 489 kalorii, 24g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.36 za porcję. Przepis ten zachwycił 731 osób. Udaj się do sklepu i podnieś fasolę z masłem, pomidory, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 100%, co jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Gigantes Plaki (Grecka Fasola), Plaki Rybne, oraz Plaki Basowe W Paski.
Instrukcje
Fasolę moczyć przez noc w dużej ilości wody.
Odcedzić, spłukać, a następnie umieścić na patelni pokrytej wodą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, a następnie gotować na wolnym ogniu przez około 50 minut, aż lekko miękkie, ale nie miękkie.
Odcedzić, a następnie odstawić.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Rozgrzać oliwę na dużej patelni, dodać cebulę i czosnek, a następnie gotować na średnim ogniu przez 10 minut, aż zmięknie, ale nie rumiane.
Dodaj pomidora czystego, gotować przez kolejne min, dodać pozostałe składniki, a następnie dusić przez 2-3 min. Obficie przyprawić, a następnie wymieszać z fasolą. Wrzucić do dużego naczynia żaroodpornego, następnie piec ok. 1 godz., odsłonięty i bez mieszania, aż fasola będzie miękka. Fasola wchłonie wszystkie wspaniałe smaki, a sos zgęstnieje. Pozostawić do ostygnięcia, następnie roztrzepać natką pietruszki i skropić odrobiną oliwy do podania.