Ghirardelli ® Potrójny Tort Czekoladowo-Truflowy
Potrójne ciasto czekoladowo-truflowe Ghirardelli ® wymaga ok. 9 godzin i 30 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 1,32 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 68 g tłuszczu, oraz w sumie 857 kalorii. 175 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli, półsłodkie chipsy czekoladowe Ghirardelli, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Potrójne Ciasteczka Czekoladowo-Truflowe, Potrójne Czekoladowe Ciasteczka Z Truflami, oraz Ghirardelli Chocolate Chocolate Chip Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Ułóż stojak na środku piekarnika. Masło dno i boki 9 przez 2-calowy Okrągły ciasto patelni i linii dolnej z pergaminem.
W górnej części podwójnego kotła lub w żaroodpornej misce nad ledwo gotującą się wodą, stopić półsłodkie kawałki czekolady i masła, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gładka. Lekko schłodzić.
W międzyczasie, w dużej misce z mikserem elektrycznym wyposażonym w mocowanie Batu, ubijaj jajka i sól na średniej prędkości, aż podwoi się objętość, około 5 minut. Delikatnie złóż ubite jajka, jedną trzecią na raz, do roztopionej czekolady.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni tortowej.
Przygotuj kąpiel wodną dla ciasta, umieszczając patelnię na większej patelni i napełniając dużą patelnię do połowy boków patelni tortowej gorącą, ale nie wrzącą wodą.
Piec przez około 40 minut lub do momentu, aż ciasto oderwie się od boków patelni i ustawi się w środku.
Wyjąć patelnię z łaźni wodnej do regału chłodzącego i całkowicie schłodzić ciasto na patelni. Przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc. Aby wyjąć ciasto z patelni, zanurz patelnię w ciepłej wodzie do połowy boków i uruchom cienką metalową szpatułkę wokół wnętrza patelni. Odwróć na talerz, aby odkręcić i usunąć pergamin.
Aby przygotować ganache, przynieś ciężką śmietanę na wolnym ogniu w małym rondlu na małym ogniu.
Rozgrzaną śmietanę polać polewami z mlecznej czekolady. Delikatnie zamieszaj, aż będzie gładka i pozostaw do ostygnięcia. Gdy ganache jest jeszcze ciepły w dotyku, zalej wierzch ciasta i rozprowadź szpatułką przesuniętą, aby równomiernie przykryć (zostanie trochę ganache.)
Schłodzić ciasto, aż ganache ustawi, około 30 minut. Aby udekorować, zetrzeć białą czekoladę na wierzchu ciasta.