Ghirardelli ® Individual Chocolate Lava Cakes
Ghirardelli ® Individual Chocolate Lava Cakes może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 450 kalorii, 6G białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1611 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka na 1-calowe kawałki, jaja, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pojedyncze czekoladowe ciasta z sosem karmelowym, Ciasta Czekoladowe Lava, oraz Czekoladowe Ciasta Lawowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby Centra, w górnej części podwójnego kotła lub w żaroodpornej misce nad ledwo gotującą się wodą, stopić 2 uncje czekolady ze śmietaną.
Trzepaczka delikatnie zmiksować.
Przechowywać w lodówce przez około 2 godziny, lub do firmy. Rękoma uformować w sześć kulek; przechowywać w lodówce do czasu potrzebnego.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Spryskaj sześć 4-uncjowych ramekinów lub kubków kremu sprayem do gotowania.
Aby ciasta, w górnej części podwójnego kotła lub w żaroodpornej misce na ledwo gotującej się wodzie, stopić 4 uncje czekolady i masła, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gładka.
W dużej misce, z mikserem elektrycznym, ubić całe jajka, żółtka, cukier, i wanilia na dużej prędkości przez około 5 minut, lub aż gęste i lekkie. Złóż roztopioną mieszaninę czekolady i mąki do mieszaniny jaj tylko do połączenia. Łyżka ciasto ciasto do ramekins.
Umieść czekoladową kulkę na środku każdego ramekina.
Piec około 15 minut lub do momentu, aż ciasto będzie jędrne w dotyku.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na około 5 minut. Uruchom mały, ostry nóż wokół wnętrza każdego ramekina, umieść odwróconą płytkę na górze, odwróć i usuń ramekin.
Dekoruj malinami i odrobiną bitej śmietany.