Ghirardelli ® Flourless Mocha Torte
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Ghirardelli ® Flourless Mocha Torte może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.05 za porcję. Jedna porcja zawiera 435 kalorii, 7G białka, oraz 37 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś natychmiastową liofilizowaną kawę, na 1-calowe kawałki, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 53 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Ghirardelli ® Flourless Mocha Torte, Ciasto Czekoladowe Bez Mąki, oraz Bez Mąki Ciasto Czekoladowe Nutella.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Posmaruj dwie 8-calowe lub 9-calowe okrągłe patelnie do ciast. Wyłożyć spody papierem do pieczenia i posmarować papierem do pieczenia.
Aby zrobić torte, roztopić słodko-gorzką czekoladę w górnej części podwójnego kotła lub w żaroodpornej misce nad ledwo gotującą się wodą, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gładka. Odstawić. Kawę rozpuścić we wrzącej wodzie; odstawić na bok.
W dużej misce ubij białka mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj 1/3 szklanki cukru i zwiększaj prędkość mieszania do wysokiej i kontynuuj ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty.
W innej dużej misce, ubijać żółtka, Pozostałe 1/3 szklanki cukru, i sól z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż gruby, o 5 protokół. Powoli dodawać mieszaninę czekolady i kawy; beat aż dobrze wymieszane. Złożyć jedną czwartą białek do mieszaniny żółtkowej, aby rozjaśnić. Następnie złóż pozostałe białka, aż nie pozostaną smugi.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec na centralnym stojaku piekarnika przez 25 minut. Wyłącz piekarnik i pozostaw ciasto w środku na 5 minut. Odwróć i przenieś patelnie do stojaka z drutu (centra spadną).
Usuń woskowany papier i całkowicie ostudź.
Aby lukier, roztopić czekoladę mleczną w górnej części podwójnego kotła lub w żaroodpornej misce na ledwo gotującej się wodzie, mieszając, aż będzie gładka. Rozpuścić kawę we wrzącej wodzie; dodać wszystko na raz do czekolady, ciągle mieszając, aż będzie gładka. Całkowicie fajne.
W dużej misce ubij śmietanę z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie złożyć mieszaninę czekolady do bitej śmietany.
Aby złożyć torte, wyrównaj górną część każdej warstwy, odcinając podniesione krawędzie długim ząbkowanym nożem.
Umieść jedną warstwę na talerzu.
Warstwę rozprowadzić z 1 szklanką bitej śmietany czekoladowej. Wierzch z pozostałą warstwą ciasta. Mróz górę i boki torte z pozostałym lukrem.
Wierzch posypać słodko-gorzkimi wiórkami czekoladowymi.