Generał Robert E. Lee Cake I
Generał Robert E. Lee ciasto i może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1667 kalorii, 23G białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mąki, sok z cytryny, cukier, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 46%. Podobne przepisy to Robert Redford, Robert E. Lee Bundt, oraz Robert ' s Corn Dip.
Instrukcje
Tłuszcz i mąka cztery 9 calowe patelnie do ciast. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Mąkę, śmietanę z kamienia nazębnego i proszek do pieczenia przesiać cztery razy. Odstawić.
Ubijaj 8 żółtek obrotowym lub elektrycznym trzepaczem, aż będą bardzo gęste, lekkie i kremowe.
Dodać 2 szklanki cukru, kilka łyżek na raz, i kontynuować ubijanie, aż mieszanina będzie gładka i bladożółta. Wymieszaj 1 startą skórkę cytryny i sok z 1 cytryny. Szybko złożyć mieszaninę mąki, aż dobrze włączone.
W dużej szklanej lub metalowej misce do mieszania ubijaj 8 białek, aż uformują się szczyty. Złóż 1/3 białek do ciasta, a następnie szybko złóż pozostałe białka, aż nie pozostaną smugi.
Łyżka do patelni do ciast i piec przez 20 do 25 minut lub aż ciasto zacznie odciągać się od boków patelni. Poluzuj krawędzie nożem i obróć się na stojakach na ciasto, aby ostygło podczas przygotowywania nadzienia i lukru.
Wymieszać 6 żółtek z 2 szklankami cukru, startą skórką z 2 cytryn i sokiem z 4 cytryn. Gotować na wrzącej wodzie, stale mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodaj 1/2 szklanki masła i kontynuuj gotowanie, stale mieszając, przez 20 minut lub do momentu, gdy nadzienie będzie gładkie i bardzo gęste. Ostudzić, następnie rozprowadzić pomiędzy warstwami ostudzonego ciasta.
Aby lukier cytrynowo-pomarańczowy: ubić 1/4 szklanki masła, aż będzie miał wygląd gęstej śmietany, wymieszać 6 szklanek cukru cukierniczego, trochę na raz i kontynuować pracę, aż mieszanina będzie bardzo gładka. Ubić 1 żółtko i 2 łyżki soku z cytryny. Wymieszać wystarczającą ilość soku pomarańczowego, aby uzyskać lukier do smarowania, następnie dodać startą skórkę z 1 cytryny i 2 starte skórki pomarańczowe.
Rozprowadzić po bokach i wierzchu ciasta.