Gelée z winogron i kwiatów bzu
Gelée z winogron i czarnego bzu może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 191 kalorii, 4G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka bzu tłoczone, żelatyna, sok winogronowy, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co jest raczej złe. Spróbuj Gelée z winogron i kwiatów bzu, Gelée z winogron i kwiatów bzu, oraz Fizz Z Kwiatu Winogronowo-Czarnego Bzu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1 szklankę soku winogronowego z cukrem w małym rondlu i posyp żelatyną.
Odstawić żelatynę na 1 minutę, aby zmiękła.
Gotować na umiarkowanym ogniu, delikatnie mieszając od czasu do czasu, aż cukier i żelatyna rozpuszczą się.
Wyjąć z ognia i wymieszać z bzu Presé, barwnik spożywczy i pozostałą szklankę soku winogronowego.
Wlać do formy 5-filiżanki i schłodzić, przykryte, aż twarde, co najmniej 8 godzin.
Zanurz formę w gorącej wodzie na kilka sekund, a następnie odwróć płytkę na gelée i odwróć gelée na płytkę.
* Gelée można schłodzić (w formie) do 2 dni.