Gelée z owoców męczennicy z kremem bazyliowym

Gelée z owoców męczennicy z kremem bazyliowym
Gelée z owoców męczennicy z kremem bazyliowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 529 kalorii, 7G białka, oraz 34g tłuszczu. Na $4.98 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką wodę, żelatynę, dobrze schłodzony ciężki krem i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Mus z bazylii mango z marakują, Lody Marakujowo-Owocowe, oraz Ciasto Lodowe Z Marakui Z Imbirową Skórką.

Instrukcje

1
Posypać żelatynę wodą w małym rondlu i odstawić na 1 minutę, aby zmiękczyć. Gotować na małym ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyjąć z ognia i ubijać w 1 łyżce nektaru z marakuji na raz, aż mieszanina żelatyny ostygnie, a następnie ubijać w pozostałym nektarze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce MęczennicyOwoce Męczennicy
żelatynażelatyna
NektarNektar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Przenieś do metalowej miski i ustaw miskę do większej miski do połowy wypełnionej lodem i zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż gelée będzie konsystencją surowego białka jaja, 15 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
5
Umieść karton z jajkiem w płytkiej patelni do pieczenia i ułóż szklanki w kartonie, a następnie przechyl szklanki pod kątem 45 stopni. Podziel gelée między szklanki. Ostrożnie przenieść patelnię z szklankami do lodówki i schłodzić, aż gelée jest ustawiony, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1
Bazylia, cukier i szczypta soli w robocie kuchennym, aż drobno posiekane, następnie przenieść do miski i dodać śmietanę, mieszając tylko do momentu rozpuszczenia cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
KremKrem
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Posypać żelatynę wodą w małym rondlu i odstawić na 1 minutę, aby zmiękczyć. Gotować na małym ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia i ubić w 1 łyżce śmietany bazylii na raz, aż mieszanina żelatyny ostygnie, a następnie ubić pozostałą śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
BazyliaBazylia
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wlać przez sito o drobnych oczkach do metalowej miski, mocno naciskając na ciała stałe, a następnie odrzucając je.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Ustaw miskę w większej misce do połowy wypełnione lodem i zimną wodą i odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż śmietana jest konsystencja surowego białka jaja, 15 do 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
KremKrem
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Trzymając 1 szklankę gelée pod kątem 45 stopni, powoli napełnij szklankę kremem bazyliowym, stopniowo prostując szklankę jako wypełnioną. Napełnij Pozostałe szklanki w ten sam sposób. Chłód, pod przykryciem, aż do Ustawienia, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
KremKrem
1
Gelées z kremem można schłodzić do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn