Gazpacho Z Limonkowym Kurczakiem
Gazpacho z limonkowym kurczakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 379 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.31 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, szalotkę, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Truskawkowe Gazpacho z limonkowym kremem kolendrowym, Gazpacho z homarem Maine: Gazpacho con Bogavante, oraz Gazpacho Białe (Gazpacho Blanco) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill do wysokiej. Namoczyć mieloną szalotkę w zimnej wodzie, około 10 minut. W międzyczasie wymieszaj 1 łyżkę soku z limonki, 2 łyżki oliwy z oliwek, sól i pieprz do smaku w płytkim naczyniu; dodaj kurczaka i obróć do płaszcza. Grillować kurczaka do złotego i gotowane przez, o 3 protokół z każdej strony.
Ostudzić, a następnie pokroić.
Zmiażdżyć połowę grzanek; odstawić na bok. Pozostałe grzanki namoczyć w 1/4 szklanki wody, 5 minut, a następnie wycisnąć wodę i umieścić w blenderze.
Odcedzić szalotkę i dodać do blendera wraz z połową każdego z pokrojonych w kostkę pomidorów, ogórka i papryki. Przy włączonym silniku skropić pozostałe 3 łyżki stołowe plus 1 łyżeczkę oliwy z oliwek.
Dodaj 2 szklanki lodu i zmiksuj na gładką masę. Wymieszać połowę kolendry i pozostały sok z limonki; doprawić solą i pieprzem.
Podziel zupę między miseczki. Top z kurczaka, pozostałe pomidory, ogórek, papryka i kolendra i rozgniecione grzanki.
Skropić oliwą z oliwek i podawać z klinami limonki.
Zdjęcia Antonis Achilleos