Gazpacho lekko ugotowane
Jeśli masz około 3 godzin i 25 minut do spędzenia w kuchni, Slightly Cooked Gazpacho może być wspaniałym przepisem na danie bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i laktoovo-wegetariańskie, którego warto spróbować. Za 72 centy za porcję otrzymujesz przystawkę dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 132 kalorie , 3 g białka i 9 g tłuszczu . Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, cebulę, cukinię i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowe z tym przepisem. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 69% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również gazpacho z kremem z awokado , Chunky Tomato Gazpacho i Great Gazpacho .
Instrukcje
W średnim rondlu rozgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu. Gdy będzie gorąca, dodaj czosnek i smaż, aż będzie jasnobrązowy.
Dodaj marchewkę i smaż przez 1 minutę.
Dodaj sok pomidorowy i doprowadź do wrzenia. Zdejmij mieszankę z ognia i ostudź w kąpieli lodowej lub wstaw do lodówki na 1 godzinę.
W średniej misce wymieszaj schłodzoną mieszankę pomidorową, sok z cytryny, koper włoski, ogórek, cebulę, cukinię, 1 łyżeczkę soli i 1 łyżeczkę pieprzu. Wymieszaj z 1 łyżką oliwy z oliwek.
Włóż miskę do lodówki, aby schłodzić ją do temperatury pokojowej.
Przed podaniem dodaj pomidory, pietruszkę, bazylię i ocet.
Podawać z odrobiną oliwy z oliwek.