Gazpacho
Gazpacho może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury zupy. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 334 kalorie, 8G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka ogórka, cebuli, wysokiej jakości oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest solidne. Podobne przepisy to Gazpacho z homarem Maine: Gazpacho con Bogavante, Gazpacho Białe (Gazpacho Blanco), oraz Gazpacho.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Namoczyć chleb, w średniej misce z wodą, aby zmiękczyć, około 15 do 20 minut. Wycisnąć nadmiar wody i umieścić w dużej misce. Grubo posiekać pomidory, 2/3 ogórka, 1/2 cebuli i 1/2 pieprzu i dodać do chleba.
Dodać czosnek, doprawić solą i skropić oliwą z oliwek.
Wymieszać, aby połączyć i odstawić na około 20 do 30 minut, aby umożliwić smakom poślubić i niech sól wyciągnąć trochę wilgoci z pomidorów.
Tymczasem, do dekoracji, kostki pozostały ogórek, cebula i zielony pieprz w doskonałej 1/4-calowej kości i rezerwy.
Pracując partiami, mieszankę pomidorowo-chlebową przecier w blenderze z octem. Zmiksuj w soku pomidorowym, aby w razie potrzeby poluzować mieszaninę.
Wyjąć zupę do dużej miski i wymieszać w około 1/2 szklanki wysokiej jakości oliwy z oliwek. Smak soli i dodać więcej, w razie potrzeby.
Podawać na zimno z ogórkiem pokrojonym w kostkę, papryką i cebulą.
W razie potrzeby skropić odrobiną oliwy z oliwek.