Garnki z cytryną i białą czekoladą de Creme
Cytryna i biała czekolada garnki de Creme może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 258 kalorii, 5G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 6 minut. Udaj się do sklepu i podnieś żółtka jaj, batony czekolady na 1/4-calowe kawałki 3/4 szklanki ciężkiej śmietany, mleka i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 24%. Spróbuj Garnki z białej czekolady du Creme, Garnki czekoladowe de Créme z białą czekoladą bita śmietana, oraz Garnki z białej czekolady de creme z miodem pieczone figi i wiśnie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Włożyć białą czekoladę do średniej miski. Odstawić. W małym rondlu, na małym ogniu, dodać śmietanę i mleko i podgrzewać do gorąca, ale nie wrzenia.
Wlać śmietanę na czekoladę i wymieszać, aż będzie gładka. W innej średniej misce ubić żółtka, cukier, skórkę z cytryny i sól, aż będą gładkie. Powoli ubijać mieszaninę śmietany do mieszaniny jaj, aż będzie gładka. Kadzi budyń do 4 (4-uncji) ramekins lub kubki budyniu. Ułóż ramekins w 8 przez 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia.
Wlać tyle gorącej wody w naczyniu do pieczenia, aby dojść do połowy boków ramekins.
Piec przez 30 minut, aż krem będzie prawie ustawiony i nadal lekko miękki w środku (krem ustawi się, gdy ostygnie).
Niech ramekins ostygnie przez 30 minut w naczyniu do pieczenia.
Wyjąć ramekiny z wody i przechowywać w lodówce przez 3 godziny lub do 1 dnia.
Udekoruj świeżymi malinami i podawaj.