Garnki czekoladowe de Crème
Czekoladowe garnki de Crème to bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 528 kalorii, 6G białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz mleko, żółtka jaj, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Garnki czekoladowe de Creme, Garnki czekoladowe de Crème, oraz Garnki czekoladowe de Crème.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°. umieść 8 6-oz. ramekiny do dużej patelni do pieczenia (powinny pasować bez dotykania).
Czekoladę umieścić w żaroodpornej misce. Na patelni na średnim ogniu, ciepłą śmietanę, mleko i 1/4 szklanki cukru, ubijając często, aż cukier się rozpuści i mieszanina po prostu gotuje się na wolnym ogniu.
Zdjąć z ognia, wymieszać wanilią i zalać czekoladą.
Odstawić 3 minuty do stopienia czekolady; trzepaczka do gładkiej.
W drugiej misce ubić pozostały cukier i żółtka aż do uzyskania jasnożółtego połączenia.
Mieszankę żółtkową ubijając energicznie, powoli wlać około 1 szklanki mieszanki czekoladowej.
Wlać pozostałą mieszaninę czekolady, dobrze ubijając. Odcedzić mieszaninę przez sito o drobnych oczkach do dużej miarki.
Mieszaninę z miarki wlać równomiernie do ramekin.
Wlać tyle gorącej wody do patelni do pieczenia, aby dojść do połowy boków ramekins. Ostrożnie przenieść patelnię do piekarnika i piec, aż kremy są po prostu ustawione (będą poruszać się lekko w środku), 25 do 35 minut.
Wyjmij ramekiny z łaźni wodnej i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej na stojaku z drutu. Przykryć luźno folią i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 1 godzinę.
W razie potrzeby podawać z bitą śmietaną.