Garlicky Shrimp de Jonghe jest pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 856 kalorii, 54g białka, oraz 52g tłuszczu każdy. Na $6.0 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 38 fanów. Jeśli masz liście tymianku, pietruszkę płaską, sherry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Shrimp de Jonghe, Homar de Jonghe, oraz Garlicky krewetki z cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji górnej i Środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. lekko nasmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali. Ułóż krewetki równomiernie na dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
W misce robota kuchennego umieść sherry, masło, czosnek, pietruszkę, tymianek, cebulę, bułkę tartą i cayenne. Doprawić solą i pieprzem i pulsować, Aby połączyć, aż stanie się mieszanką przypominającą pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.