Garlicky krewetki z cytryną
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Garlicky krewetki z cytryną spróbować. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje $7.09 za porcję. Jedna porcja zawiera 590 kalorii, 68g białka, oraz 18g tłuszczu. Jeśli masz sól morską i pieprz, wino, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Garlicky pieczone krewetki z kolendrą, limonką i cytryną, Krewetki z brokułami i Linguine w sosie czosnkowo-cytrynowym, oraz Garlicky Linguine i krewetki.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni.
Dodać mielony czosnek i gotować na małym ogniu, aż czosnek jest złoty, o 2 protokół.
Dodaj krewetki, sezon lekko z solą i pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając często, aż krewetki są prawie gotowane przez, o 4 protokół.
Przenieś krewetki na talerz.
Dodaj białe wino na patelni i dusić na umiarkowanym ogniu przez 2 protokół.
Dodaj sok z cytryny i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty dłużej. Powrót krewetki i ich soki na patelni i gotować, mieszając, przez 1 minutę. Krewetki przyprawiamy solą i pieprzem i dekorujemy natką pietruszki.
Podawać od razu, z chlebem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio