Garlicky Herb-Potarty Wieszak Steki
Garlicky Herb-przetarty wieszak steki jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $7.89 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 69g białka, 62 g tłuszczu, oraz w sumie 842 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, rozmaryn, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Steki ziołowe z oliwkami prowansalskimi, Grillowany stek limonkowo-Curry z dodatkiem świeżego melona-Chutney ogórkowy, oraz Steki wieszakowe z 125th Street Malanga Mash dla podobnych receptur.
Instrukcje
W mini robocie kuchennym lub młynku do przypraw połącz suszony tymianek z suszonym rozmarynem, majerankiem i oregano i zmiksuj zioła, aż powstanie proszek. Na powierzchni roboczej natrzeć mielone ząbki czosnku na steki wieszaka i posypać je słodką papryką. Steki odkurzyć sproszkowane zioła, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub na noc.
Pozostawić steki w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę przed kontynuowaniem.
Steki skropić oliwą z oliwek i obficie doprawić solą i pieprzem. Grilluj steki na średnim ogniu, aż zostaną zwęglone Na zewnątrz i średnio rzadkie w środku, około 12 minut na stronę.
Przenieś steki na deskę do rzeźbienia, aby odpocząć przez 15 minut.
Pracując z obu stron i używając ostrego noża, pokrój steki na ziarno, aż dotrzesz do paska chrząstki w środku. Wyrzucić chrząstkę. Ułóż plastry na półmisku i podawaj.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.