Garlicky Clam Pizza Z Grilla
Garlicky Clam Grillowana Pizza może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 5 i kosztuje $1.47 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 443 kalorie, 18g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, ser parmigiano-reggiano, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Garlicky Clam Pizza Z Grilla, Pizza Z Kurczakiem Garlicky, oraz Garlicky Kale Pizza z jajkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać 3/4 szklanki ciepłej wody do miski miksera stojaka z hakiem do ciasta. Odważyć lub lekko łyżkę mąki na suche miarki i łyżki; wyrównać nożem.
Dodać mąkę do 3/4 szklanki wody; wymieszać do połączenia. Przykryć i odstawić 20 minut.
Połączyć pozostałe 1/4 szklanki wody i drożdży w małej misce; odstawić 5 minut lub do bąbelków.
Dodaj mieszaninę drożdży, 4 łyżeczki oleju i sól do mieszaniny mąki; wymieszać 5 minut lub do miękkiego ciasta tworzy.
Umieścić ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania; przykryć powierzchnię ciasta folią z tworzywa sztucznego lekko pokrytą sprayem do gotowania. Przechowywać w lodówce 24 godziny.
Odstawić, przykryte, 1 godzinę lub aż ciasto osiągnie temperaturę pokojową. Rozwal ciasto. Ciasto wycisnąć do 12-calowego koła na lekko posypanej mąką blasze do pieczenia, bez uniesionych boków, posypane mąką kukurydzianą. Zaciśnij krawędzie, aby utworzyć 1/2-calową granicę. Ciasto luźno przykryć folią.
Przygotować grilla na wysoki poziom.
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Dodaj pozostałe 2 łyżki oleju do patelni; zawirować do herbu.
Dodać masło; obracać, aż masło się rozpuści.
Dodaj szalotki; podsmażyć 2 minuty.
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę. Wymieszać z winem i małż; doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować 8 minut lub do otwarcia muszli; wyrzucić nieotwarte muszle.
Usuń małże z patelni za pomocą łyżki szczelinowej. Odcedzić płyn do gotowania przez drobne sito nad miską, rezerwując ciała stałe. Zarezerwuj płyn do gotowania do innego użycia.
Usunąć małże z muszli; wyrzucić muszle. Małże posiekać; wrzucić z zarezerwowanych ciał stałych.
Miejsce ciasto do pizzy, strona mąki kukurydzianej do góry, na grill rack pokryte sprayem do gotowania; grill 4 minuty lub do blistered. Obróć ciasto; grilluj 3 minuty.
Rozprowadzić mieszaninę Małży równomiernie na górnej stronie skorupy, pozostawiając 1/2-cala granicy; top z serem. Powrót pizzy do Grill rack; grill 4 minuty lub do dokładnie gotowane.
Posypać natką pietruszki i oregano.
Pizzę pokroić na 10 klinów.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże działa bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.