Garganelli z kaczką Ragu może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 78g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 1252 kalorii. Na $5.05 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pomidory w puszkach, jajka, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Garganelli z kaczką Ragu, Garganelli z dzikiem Ragu, oraz Spaccatelle Z Kaczką Ragu dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umyć kawałki kaczki, usunąć cały widoczny tłuszcz i odstawić na cicciolli. Pat dry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
2
W zapiekance z grubym dnem lub w holenderskim piekarniku podgrzać oliwę z oliwek, aż prawie do palenia na średnim ogniu. Przyprawić kawałki kaczki solą i pieprzem i gotować, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, 10 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Oliwa Z Oliwek
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
3
Usuń kawałki kaczki na talerzu i dodać cebulę, marchew, czosnek, seler i szałwia do zapiekanki i gotować na małym ogniu, aż zmięknie, 7 do 9 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Seler
Czosnek
Cebula
Cała Kaczka
Szałwia Lekarska
4
Dodać wino, pomidory i wywar z kurczaka i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Pomidor
Wino
5
Dodać kawałki kaczki, następnie zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
6
Usunąć kawałki kaczki, a gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, zdjąć całe mięso z kości. Powrót mięso do garnka i gotować na wolnym ogniu 30 protokół, lub do dość grube. Doprawić solą i pieprzem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Cała Kaczka
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Przygotowane ciasto makaronowe podzielić na 3 równomiernie rozłożone kulki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Makaronowe
8
Tocz każdą kulkę do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Rolka
9
Pokrój makaron na 2-calowe kwadraty i zwiń każdy kwadrat wokół kołka, róg do rogu, tworząc pióro.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Rolka
10
Ułożyć garganelli na blasze posypanej kaszą manną, przykryć wilgotnym ręcznikiem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kasza Manna
11
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sól
12
W 12 do 14-calowej patelni saute, umieść wystarczająco dużo ragu, aby płaszcz, ale nie przytłaczać makaron i wrzucić na średnim ogniu, aby ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Upuść garganelli we wrzącej wodzie i gotować 2 protokół, do miękkości jeszcze al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
14
Odcedzić makaron, odcedzić wodę i dodać makaron do ragu. Wrzucić na dużym ogniu 2 minut do herbu, dodając odrobinę wody do gotowania makaronu, jeśli to konieczne, aby utrzymać sos w odpowiedniej konsystencji. Podziel makaron na 4 rozgrzane miseczki do makaronu, zetrzyj Parmigiano na każdej misce i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano Reggiano
Makarony
SOS
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
15
Kopiec 3 1/2 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i oliwę z oliwek. Za pomocą widelca ubijaj jajka i olej i zacznij włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Mąka Uniwersalna
Jajko
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
16
W miarę poszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Baza
17
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy i zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko przełożyć płytę i kontynuować ugniatanie przez 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.