Gardłosz Atlantycki o zapachu limonki i szpinaku
Pachnący limonką Gardłosz Atlantycki i szpinak mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 240 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 6,06 zł za porcję. Jeśli masz oliwę z oliwek, filety gardłosza pomarańczowego, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 85% to danie jest super. Spróbuj Gardłosz Atlantycki Marynowany W Limonce, Gardłosz Limonkowy marynowany dla dwojga, oraz Sałatka Szpinakowa Pomarańczowa Limonka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj marchew; smażyć 2 minuty lub do miękkości.
Dodać czosnek; podsmażyć 15 sekund.
Dodaj 1/4 łyżeczka soli i szpinaku; smażyć 2 minut lub aż szpinak zwiędnie.
Połącz 1/4 łyżeczki soli, zieloną cebulę i kolejne 4 składniki (przez starty imbir).
Złóż 4 (16 x 12 cali) arkusze folii o dużej wytrzymałości na pół wzdłuż. Otwórz folię; umieść około 1/2 szklanki szpinaku na środku każdego arkusza folii. Na wierzchu po 1 filecie.
Polać filety mieszanką mirin równomiernie; posypać równomiernie czarnym pieprzem. Fold folia na filety; szczelnie uszczelnić krawędzie.
Opakowania foliowe umieścić w jednej warstwie na patelni z galaretką.
Piec w temperaturze 400 przez 20 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować, gdy zostanie przetestowana widelcem.