Garam Masala przetarł kurę Korniszonową szkliwem Klonowo-Tamaryndowym

Garam Masala przetarł kurę Korniszonową szkliwem Klonowo-Tamaryndowym może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.3 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 80g białka, 72 g tłuszczu, oraz w sumie 1245 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać syrop klonowy, szalotki, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 32 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Dobrze sprawdza się jako droga marynata. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Garam Masala przetarł kurę Korniszonową szkliwem Klonowo-Tamaryndowym, garam masala, jak zrobić proszek garam masala w domu, oraz Garam Masala muffinki z pomarańczową glazurą (niskowęglowodanowe i bezglutenowe).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Doprawić całą kurę solą, w tym jamą. Odepchnij skrzydła do tyłu i pocieraj garam masala na całej kurze.
Umieścić na lekko naoliwionym stojaku do pieczenia ustawionym na blasze do pieczenia i piec przez 15 minut.
Pędzel z niektórych glazury i zmniejszyć ogień do 375 stopni F i nadal pieczenia aż tylko gotowane przez, o 10 do 15 minut dłużej lub do termometru włożonego do najgrubszej części nogi rejestruje 160 stopni F.
Wyjąć z piekarnika, umyć pozostałą glazurą i odstawić na 5 minut przed podaniem. Alternatywnie, można zapiekać kury w bezpiecznym piekarniku saute pan na średnim ogniu, a następnie przenieść patelnię do piekarnika, aby zakończyć gotowanie.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać szalotki i imbir i gotować do miękkości.
Dodać czerwone płatki chili i gotować przez 30 sekund. Wymieszać bulion z kurczaka i pieprzu i gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Ubij w syropie klonowym i pastie z tamaryndowca i gotuj przez 15 minut lub aż lekko zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Przed użyciem wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest mieszanka Essay Chenin Blanc. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Esej Chenin Blanc Blend]()
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.