Garam Masala - Kurczak z fig Jus

Garam Masala - Kurczak z fig Jus
Garam Masala-chrupiący Kurczak z fig jus może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1960 kalorie, 152g białka, oraz 132g tłuszczu każdy. Na 7,62 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz miód, ząbki czosnku, garam masala i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać figi można śledzić to danie główne z Panna Cotta Z Figami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to garam masala, jak zrobić proszek garam masala w domu, Kurczak z Garam Masala, oraz Garam Masala Kurczak Curry.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
W małej misce wymieszać garam masala z olejem. Na patelni pocierać kurczaki olejem garam masala i doprawić solą. Piecz kurczaki przez 15 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 i kontynuuj pieczenie przez 1 godzinę i 15 minut, fastrygując dwa razy. Przywróć temperaturę piekarnika do 450 i chrupkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Groszek śnieżny, RozmrożonyGroszek śnieżny, Rozmrożony
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Przenieś kurczaki na deskę do rzeźbienia i pozostaw na około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek śnieżny, RozmrożonyGroszek śnieżny, Rozmrożony
4
W międzyczasie, w średnim rondlu, połączyć wywar z kurczaka z czosnkiem i pastą tamaryndowca i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż czosnek jest bardzo miękki, o 40 protokół. Wywar przecedzić przez grube sito i przecisnąć czosnek. Wymieszać figi i miód, przykryć i pozostawić strome, aż figi będą miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
5
Pokrój kurczaka. Jus figowy rozgrzać, doprawić solą i pieprzem i podawać z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia55
Magazyn