Garam Masala - Kurczak z fig Jus
Garam Masala-chrupiący Kurczak z fig jus może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1960 kalorie, 152g białka, oraz 132g tłuszczu każdy. Na 7,62 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz miód, ząbki czosnku, garam masala i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać figi można śledzić to danie główne z Panna Cotta Z Figami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to garam masala, jak zrobić proszek garam masala w domu, Kurczak z Garam Masala, oraz Garam Masala Kurczak Curry.
Instrukcje
W małej misce wymieszać garam masala z olejem. Na patelni pocierać kurczaki olejem garam masala i doprawić solą. Piecz kurczaki przez 15 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 i kontynuuj pieczenie przez 1 godzinę i 15 minut, fastrygując dwa razy. Przywróć temperaturę piekarnika do 450 i chrupkie.
Przenieś kurczaki na deskę do rzeźbienia i pozostaw na około 10 minut.
W międzyczasie, w średnim rondlu, połączyć wywar z kurczaka z czosnkiem i pastą tamaryndowca i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż czosnek jest bardzo miękki, o 40 protokół. Wywar przecedzić przez grube sito i przecisnąć czosnek. Wymieszać figi i miód, przykryć i pozostawić strome, aż figi będą miękkie, o 10 protokół.
Pokrój kurczaka. Jus figowy rozgrzać, doprawić solą i pieprzem i podawać z kurczakiem.