Gandule z ryżem
Gandules z ryżem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 211 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz sos pomidorowy, paprykę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Arroz con Gandules (ryż z gołębim groszkiem), Arroz con Gandules (ryż z gołębim groszkiem), oraz Arroz con Gandules (ryż z gołębim groszkiem).
Instrukcje
Boczek ugotować w średnim rondlu, aż będzie chrupiący.
Usuń boczek z patelni, zachowując kapiele w rondlu.
Odcedzić boczek na papierowych ręcznikach.
Dodaj zieloną paprykę, cebulę i czosnek do zastrzeżonych kapieli; gotuj i mieszaj na średnim ogniu 5 min.
Dodaj sos pomidorowy, ryż i czarny pieprz; dobrze wymieszać. Wymieszać z wodą. Doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z groszkiem; przykryć. Dusić na średnim i małym ogniu 20 min. Mieszaj.
Pokruszyć boczek; posypać mieszanką ryżu.