Game Pie
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 236g białka, 202g tłuszczu, oraz w sumie 3701 kalorii. Ten przepis służy 3 i kosztuje $24.91 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka brzuch wieprzowy, woda, liście laurowe, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto Wiśniowe, Placek Maślany, oraz Ciasto Z Kremem Kokosowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjmij filety z piersi ptaków i połącz nogi usuwając mięso z kości. Dziczyznę pokroić w plastry o grubości 1 cm i umieścić całe mięso z wyjątkiem mielonego mięsa wieprzowego i boczku w dużej misce. Zarezerwuj wszystkie ozdoby i kości dla zapasów gry.Zrobić marynatę przez lekko kruszenia pieprzu, goździki i mace i posypać je na mięso. Następnie dodaj resztę składników marynaty do mięsa w misce.Dobrze wymieszaj, przykryj miskę folią spożywczą / folią plastikową i włóż do lodówki na 12 godzin lub przez noc do marynowania.Cebulę lub szalotkę i marchew obrać, cebulę pokroić w ćwiartki (lub szalotki na pół) i marchew pokroić na około 3 cm kawałki.
Umieść kości i ozdoby do dziczyzny w dużym garnku wystarczająco dużym, aby pomieścić wszystko, dodaj do garnka wszystkie inne składniki wywaru z wyjątkiem żelatyny. Doprowadzić wywar do wrzenia, a następnie obrócić go do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, odtłuszczając wszystkie spienione zanieczyszczenia, które unoszą się na powierzchnię za pomocą kadzi lub łyżki.Gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny.Po 2 godzinach odcedzić wywar przez drobne sito do innego garnka i zredukować ciecz, gotując ją do czasu, aż zostanie 500 ml wywaru. Zastrzegamy ten wywar na później, będzie on używany do wlewania do ciasta po ugotowaniu.Zrób ciasto z gorącą wodą, używając ilości wymienionych powyżej.
Odciąć około 1/3 ciasta, zawinąć to z powrotem w folię spożywczą / folię i zarezerwować na później (to stanie się pokrywką ciasta).
Resztę ciasta rozwałkować na grubość ok. cm.Nasmaruj wnętrze 22-centymetrowej puszki z wyjmowaną podstawą i umieść rozwałkowane ciasto wewnątrz puszki. Uformować boki tak, aby było gładkie i równomierne, odciąć nadmiar ciasta, a następnie odstawić do lodówki na 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 190c i umieść blachę do pieczenia na środkowej półce, aby się nagrzać.Po upływie 30 minut wyjmij z lodówki wyłożoną puszkę ciasta i marynowaną grę.
Połówkę mielonej wieprzowiny ułożyć na dnie ciasta, a następnie zacząć układać marynowaną dziczyznę i boczek w cieście, wycierając mięso z przypraw i ziół. Doprawić każdą warstwę gry solą i pieprzem. Kolejność, w której warstwy to naprawdę nie ma znaczenia, ale chodzi o to, aby zobaczyć określone alternatywne warstwy gry w każdym kawałku gotowanego ciasta.Gdy ciasto jest wypełnione, rozwałkuj zarezerwowane ciasto na pokrywkę na grubość Około cm.
Obrzeże nadziewanego ciasta posmarować wodą tak, aby było wilgotne, następnie położyć na nim pokrywkę ciasta i odciąć nadmiar ciasta ostrym nożem. Zaciśnij krawędzie, aby były szczelnie zamknięte.Zrób dziurę w środku ciasta, aby para mogła uciec. Jeśli tak wybierzesz, z pozostałym ciastem możesz wykonać dekoracje na wierzch ciasta, czy to liście i jagody, abstrakcyjne kształty, autoportret lub przedstawienie Josepha Turnersa erupcja Wezuwiusza 1817 olej na płótnie. To oczywiście zależy od tego, ile masz czasu. Zdecydowaliśmy się przesadzić z każdą maszynką do ciasta, jaką mogliśmy znaleźć.Gdy projekt zostanie wykonany, wykonaj glazurę jajeczną, mieszając żółtko z wodą w małej filiżance i za pomocą pędzla do ciasta pomaluj ją na wierzchu ciasta.
Wstaw ciasto do piekarnika na 20 minut.Podgrzać do 150c i piec przez kolejne 30 minut.Następnie wyjmij ciasto z piekarnika i wyjmij je z puszki, wyszczotkuj zewnętrzną stronę ścianek ciasta z pozostałym myciem jajecznym, Przywróć do piekarnika i piecz przez kolejne 30 minut. Jeśli wierzch zaczyna być zbyt brązowy, umieść kawałek folii na wierzchu ciasta, błyszczący bok do góry.Wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.Gdy ciasto jest w temperaturze pokojowej przygotować galaretkę. Ogrzej zapas gry, aby był gorący, ale nie gotujący się, a następnie usuń go z ognia.
Umieść liście żelatyny w zimnej wodzie na 5 minut, aby stały się miękkie, następnie wyciśnij żelatynę z nadmiaru wody i włóż do wywaru, mieszając, aby rozpuścić żelatynę.
Wywar przelać przez drobne sito do dzbanka.Używając lejka lub bańki, wlej ciepły wywar przez otwór w górnej części ciasta, aż ciasto będzie pełne. Odczekaj 10 minut, a następnie uzupełnij, aby ciasto było naprawdę wypełnione.
Wstawić ciasto do lodówki na noc tak, aby galaretka ustawiła się wewnątrz ciasta.Następnego dnia pokroić ciasto i podawać. Gorąco polecamy je zjeść z chutney figową.