Galette wiśniowo-brzoskwiniowa
Need a wegetariańska przystawka? Wiśnia i brzoskwinia Galette może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 644 kalorie, 9g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Mieszanka cukru, mielone ziele angielskie, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Peach Galette, Peach Galette, oraz Peach Galette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 450 stopni F. blachę do pieczenia posmaruj 1 łyżką masła. Rozłóż 1 arkusz ciasta francuskiego na mące. Ubij jajko z 1 łyżką wody i posmaruj ciasto. Rozłóż drugi arkusz ciasta francuskiego i połóż go na górze; naciśnij arkusze razem z wałkiem do ciasta, a następnie rozwałkuj na 14-calowy kwadrat.
Przenieść do przygotowanej blachy do pieczenia i przechowywać w lodówce do firmy, o 30 protokół. (Przechowywać w lodówce resztki mycia jaj do szczotkowania galette.)
W dużej misce wymieszać cukier, ziele angielskie, wanilię, skórkę z cytryny i sok z cytryny; przenieść 2 łyżki mieszanki do małej miseczki i odstawić do posypania.
Dodać wiśnie, brzoskwinie i 3 łyżki mąki do pozostałej mieszaniny cukru i wrzucić.
Przycinaj krawędzie ciasta za pomocą koła do pizzy lub ostrego noża, aby uzyskać 12-calową rundę. Łyżka mieszanki wiśni w środku, pozostawiając 2-calową granicę.
Pozostałą 1 łyżkę masła pokroić na małe kawałki i rozsypać na wierzchu. Wchodzisz na krawędziach ciasta nad nadzieniem, plisowanie w razie potrzeby.
Piec galette aż nadmuchane i złoty, o 20 protokół. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F.
Wyjmij galette z piekarnika, umyj skórkę z reserved Egg wash i posyp zarezerwowaną mieszaniną cukru. Powrót galette do piekarnika i piec, aż soki zagęścić i ciasto jest gotowane przez, 30 do 45 Więcej minut (w zależności od soczystości wiśni).
Przenieść do stojaka i ostudzić co najmniej 10 minut, więc zestawy napełniania.