Galette des rois
Galette des rois może być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 684 kalorie, 10g białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Wiele osób naprawdę lubi tę przystawkę. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, lekkie jajko, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ten przepis jest lubiany przez 349 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Vegan Galette des Rois, Domowe Galette des Rois, oraz Galette des Rois {tłumaczy się jako pyszny francuski deser}.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 200C / fanC180 / Gaz
Gotowe ciasto francuskie podzielić na pół, rozwałkować każdy kawałek i pokroić w okrągłe 25 cm. Umieść jedną rundę na blasze do pieczenia i rozłóż dżemem morelowym w granicach 2 cm od krawędzi.
Zmiksować zmiękczone masło i cukier do uzyskania lekkości i puszystości, następnie ubić jajko. Wymieszaj zmielone migdały i koniak lub ciemny rum.
Łyżka mieszanki na dżem, rozłożenie go równomiernie.
Umyj brzegi ciasta wodą, a następnie przykryj drugim kawałkiem, dociskając krawędzie do uszczelnienia. Oznaczyć wierzch ciasta od środka do krawędzi jak szprychy koła lub zygzakowatym wzorem, a następnie posmarować roztrzepanym jajkiem.
Piec przez 25-30 minut, aż będzie chrupiący i złoty.
Podawać na ciepło lub na zimno.