Galetka Truskawkowo-Rabarbarowa
Galeta truskawkowo-Rabarbarowa może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 1379 kalorii, 16G białka, oraz 66 g tłuszczu każdy. Na 4,65 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, skorupkę ciasta z głębokim naczyniem, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier granulowany, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciastka Truskawkowo-Lawendowe jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Spróbuj Truskawkowy Rabarbar Galette, Truskawkowy Rabarbar Galette, oraz Galetka truskawkowo-rabarbarowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Wyjąć skorupkę ciasta z zamrażarki i pozostawić do rozmrożenia w temperaturze pokojowej na 10-15 minut.
Wyjąć skorupę ciasta z płyty foliowej i umieścić na dużym arkuszu pergaminu.
Rozwałkować skorupkę ciasta na około 10-10-1 / 2 cali (25-26 cm) średnicy. Krawędź może być nierówna. Przesuń skorupę ciasta i papier na dużą płaską blachę do pieczenia; ciasto może wisieć nad krawędzią arkusza.
Blot truskawka i rabarbar plastry dobrze z ręcznikiem papierowym, aby usunąć nadmiar wilgoci przed połączeniem ze skórką i mieszaniną mąki, cukru i soli.
Łyżka mieszanki owoców do środka ciasta, pozostawiając krawędź ciasta, która jest 3-cale (8 cm) szerokości. Złożyć krawędź ciasta do góry i na mieszaninę owoców, zachodzące na siebie krawędzie w razie potrzeby, pozostawiając centrum ciasta odkryte. Trim nadmiar papieru pergamin wokół krawędzi ciasta, aby zapobiec spalaniu.
Wymieszaj ciasto z ubitym jajkiem i posyp ciasto i nadzienie owocowe gruboziarnistym cukrem, jeśli używasz.
Piec na najniższej półce nagrzanego piekarnika przez 30 minut w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) lub aż owoce będą bulgotać, a ciasto będzie złotobrązowe. Odstawić na 5 minut przed podaniem. Ciasto najlepiej podawać na ciepło w dniu, w którym zostało przygotowane.