Galaretki Z Masłem Orzechowym
Galaretki z masłem orzechowym to Wegetariańskie przyprawa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 734 kalorie. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 9. Ten przepis jest lubiany przez 60 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jaj, sok z cytryny z 1 cytryny, galaretka winogronowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Masło Orzechowe I Galaretki, Masło orzechowe i galaretki, oraz Batony z masłem orzechowym i galaretką dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przypadku galaretki: delikatnie wycisnąć winogrona ze skórek, umieszczając winogrona w dużym rondlu lub garnku o dużym dnie.
Skórki przełożyć do blendera z połową cukru i zgrubnie zmiksować, następnie dodać do garnka wraz z resztą cukru i sokiem z cytryny.
Umieść na średnim ogniu i delikatnie gotuj przez około dziesięć minut, aby rozpuścić cukier i zmiękczyć winogrona, często mieszając.
Zeskrobać do blendera i dokładnie zmiksować, a następnie wcisnąć z powrotem do garnka przez sitko o drobnych oczkach.
Umieść mały biały talerz w zamrażarce. Powrót mieszaninę na wolnym ogniu i gotować, stale mieszając, aż gruby, 10 do 15 minut. Test na doneness upuszczając trochę dżemu na zamrożonym talerzu i zamrażając przez jedną minutę, a następnie szturchając. Jeśli cieknący, zachować gotowanie, testowanie co 2 minuty lub tak, aż zestaw. Natychmiast wyjąć z garnka i zeskrobać do średniej miski do mieszania, a następnie schłodzić nad łaźnią lodową lub w lodówce. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 2 tygodni po schłodzeniu.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°. Jeśli chcesz grube paski cakey, masło i mąka 8-przez 8-calowe naczynie do pieczenia; dla cieńszych, szybszych barów, masło 9-przez 13-calowy blacha do pieczenia. Blachy do pieczenia linii z pergaminem, pozostawiając zwis na obu końcach. Odstawić przygotowaną patelnię na bok.
W średniej misce ubij masło z cukrami, aż do całkowitego połączenia.
Ubij jajka, następnie waniliowy i masło orzechowe.
Mąkę, proszek do pieczenia i orzeszki ziemne połączyć w średniej misce i ubijać do połączenia. Suche składniki złożyć na ciasto, a następnie równomiernie rozprowadzić na przygotowanej patelni.
Aby uzyskać równomierny wzór szewronu, włóż galaretkę do worka lub plastikowej torby i wytnij końcówkę, a następnie ułóż kilka cienkich linii dość blisko siebie na powierzchni ciasta. Przeciągnij nóż parowania przez linie, naprzemienne Kierunki. W przypadku przypadkowych zawirowań, łyżka kulek galaretki równomiernie na powierzchni ciasta i zawirować nożem do parowania.
Na płytkiej patelni piec 20-30 minut, obracając raz w połowie pieczenia. W przypadku mniejszej, głębszej patelni musisz piec przez co najmniej godzinę, obracając się co 20 minut. Batony są w pełni pieczone, gdy szpikulec lub nóż do parkowania włożony do środka wychodzi z zaledwie kilkoma okruchami, które nie powinny być mokre, ale nadal będą lepkie. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed wyjęciem. Dla szybszego usuwania i porządniejszego krojenia, umieść w lodówce, aby schłodzić przez co najmniej 2 godziny lub przez noc. Aby pokroić płytkie pręty, wyciągnij z patelni przez zwis pergaminowy i umieść na desce do krojenia.
Cięcie czystym nożem szefa kuchni. W przypadku grubszych prętów obróć na deskę do krojenia, a następnie odwróć i pokrój czystym nożem szefa kuchni.