Galaretki czekoladowo-pomarańczowe pająk

Need a bezglutenowa, bezmleczna, paleolityczna i pierwotna przyprawa? Czekoladowe pomarańczowe galaretki pająka mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 62 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Halloween będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 59 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 10 minut. Jeśli masz gładki sok pomarańczowy, żelatynę, czekoladę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest dobre. Galaretki pomarańczowo-żurawinowe-całkowicie naturalne i rafinowane bez cukru, Espresso i galaretki czekoladowe, oraz Galaretki klonowe w czekoladzie z orzechami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzać sok pomarańczowy na średniej wielkości patelni, aż prawie się zagotuje. Zalać żelatynę zimną wodą i pozostawić na 5 minut, aż stanie się gąbczasta i zmięknie. Wycisnąć nadmiar wody. Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać żelatynę do rozpuszczenia.
Niech mieszanina ostygnie trochę, a następnie podzielić między 10 serwujących potraw.
Wstawić do lodówki na co najmniej 5 godzin lub najlepiej na noc.
Przykryć blachę do pieczenia z pergaminem do pieczenia. Roztopić czekoladę w kuchence mikrofalowej (1-2 minuty powinno to zrobić) lub w misce ustawionej na małej patelni z wrzącą wodą.
Roztopioną czekoladę wlać do małej torebki zamrażarki. Zrób worek rurowy, odcinając mały kawałek jednego rogu. Teraz wykop 10 kształtów pajęczyny na pergaminie do pieczenia: wykop okrąg z mniejszym okręgiem wewnątrz, następnie wykop linie wychodzące ze środka jak szprychy koła.
Wstaw czekoladowe pajęczyny do lodówki, aby utwardziły się. Tuż przed podaniem ostrożnie obrać każdą pajęczynę z pergaminu i położyć na galaretce.