Galaretka Żurawinowo-Pieprzowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj galaretki żurawinowo-pieprzowej. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 72 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 25. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką pieprz, jabłko granny smith, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Galaretka Żurawinowo-Pieprzowa, Galaretka Żurawinowo-Pieprzowa (Na Gorąco), oraz Galaretka z żurawiną-ostra papryka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Świeże żurawiny, galaretki, jabłka, cukier, woda i pokruszony czerwony pieprz zagotować w dużym rondlu na średnim ogniu, często mieszając. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, 10 do 15 minut lub aż żurawina zacznie pękać i mieszanina zacznie gęstnieć.
Zdjąć z ognia i wymieszać ze słodzoną suszoną żurawiną. Całkowicie schłodzić (około 45 minut).
Podawać w temperaturze pokojowej lub przykryć i schłodzić 8 godzin przed podaniem. Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 tygodni.