Galaretka Żurawinowo-Pieprzowa
Galaretka żurawinowo-pieprzowa to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przyprawa. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 105 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 368 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz płynną pektynę, sól koszerną, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Galaretka Żurawinowo-Pieprzowa (Na Gorąco), Galaretka z żurawiną-ostra papryka, oraz Galaretka Żurawinowo-Pieprzowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz paprykę, chiles, cukier, płatki czerwonej papryki i sól w ciężkim szerokim garnku na średnim ogniu i doprowadzić do duszenia, mieszając do rozpuszczenia cukru. Wymieszaj pektynę i sok z cytryny. Zmniejszyć ogień i gotować delikatnie przez 10 minut.
Wymieszać z żurawiną i gotować na wolnym ogniu, aż pękną i soki zagęścić, o 10 minut dłużej.
Przenieść galaretkę do słoika, ostudzić i przykryć. Będzie przechowywać do 3 tygodni w lodówce.