Galaretka Z Grzanego Wina
Need a bezglutenowa i przyjazna dla fodmap przyprawa? Galaretka z grzanego wina może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. Jedna porcja zawiera 94 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka płynnej pektyny, cukru, przyprawy do grzania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Grzane Wino Galaretki Cukierki, Grzane wino - nie mylić z winem pleśniowym, oraz Grzane Wino {Gorące Wino-Vin Chaud}.
Instrukcje
Jeśli zamierzasz zachować galaretkę, przygotuj słoiki i pokrywki: umieść sześć (4-uncjowych) słoików na stojaku w dużym garnku.
Dodać wystarczającą ilość wody, aby przykryć słoiki i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut, a następnie wyłączyć ogień i pozostawić słoiki do odpoczynku w gorącej wodzie. W międzyczasie włóż paski i pokrywki do małego rondla i przykryj wodą.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż woda się ugotuje, a następnie zdejmij patelnię z ognia i pozwól opaskom i pokrywkom odpocząć w gorącej wodzie, aż będą gotowe do użycia.
Wlać wino do średniego, grubego garnka.
Dodaj przyprawy do grzania i przynieś wino na wolnym ogniu. Przykryj garnek, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, aż wino będzie pachnące, około 10 minut. Sprawdź garnek od czasu do czasu, aby upewnić się, że wino nie gotuje się. Odcedzić wino do dużej miarki, odrzucając wszelkie ciała stałe. Powinieneś wypić dwie filiżanki. Jeśli nie, nadrobić różnicę z trochę więcej wina.
Dodać cukier i masło i doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Dodaj pektynę i przywróć mieszaninę do wrzenia. Gotować przez minutę.
Wyjmij garnek z ognia i usuń pianę z powierzchni galaretki zimną metalową łyżką.
Kadzi gorącą galaretkę do gorących sterylizowanych słoików, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Wytrzyj obręcze słoików, przykryj pokrywkami i przykręć opaski, aż będą ledwo ciasne.
Słoiki umieścić na stojaku w garnku i całkowicie zalać wodą. Zalać garnek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut. Wyłączyć ogień, odkryć garnek i pozostawić słoiki na odpoczynek w wodzie na pięć minut.
Wyjmij słoiki z garnka i pozostaw je w spokoju na blacie przez sześć godzin lub przez noc.