Galaretka winogronowa MCP

Galaretka winogronowa MCP
Need a bezglutenowa, przyjazna dla fodmap i wegetariańska przyprawa? MCP galaretka winogronowa może być spektakularny przepis, aby spróbować. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 112 porcji z 39 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Jeśli masz masło, pektyny mcp, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Grape Ape Jelly Shot, Galaretka Z Winogron Kardamonowych, oraz Galaretka winogronowo-rozmarynowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy pełny z wodą, aby gotować na wolnym ogniu. Słoiki umyć i przykręcić opaski w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Zalać wrzącą wodą płaskimi pokrywkami w rondlu z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Dobrze spuścić przed napełnieniem.
5
Łodygi i zgnieść winogrona dokładnie, jedna warstwa na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
6
Umieścić w dużym rondlu; dodać wodę i sok z cytryny. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu; przykryć i gotować na wolnym ogniu 10 do 20 min. lub dopóki miąższ nie zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
7
Umieścić trzy warstwy wilgotnej gazę lub galaretki worek w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Gotowe owoce wlać do gazówki. Związać gazę zamkniętą; powiesić i pozostawić kroplówkę do miski, aż kapanie przestanie. Naciśnij delikatnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Odstawić sok na noc do lodówki. Osad utworzy się na dnie pojemnika. Powoli wlać sok z pojemnika bez zakłócania osadu. Zmierz dokładnie 3-3 / 4 szklanki soku na 6-lub 8-qt. rondel.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Pektynę wymieszać z przygotowanym sokiem w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Dodać masło, aby zmniejszyć pienienie. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając. Wymieszać z cukrem. Powrót do pełnego wrzenia i gotować dokładnie 2 min., ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
12
Zdjąć z ognia. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką.
13
Kadzi natychmiast do przygotowanych słoików, napełniając w granicach 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
14
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. (Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
15
W razie potrzeby dodać wrzącą wodę.) Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 5 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
16
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdź uszczelki, naciskając palcem środkowe pokrywki. (Jeśli pokrywy wracają, pokrywy nie są uszczelnione i konieczne jest chłodzenie.)
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje112
Ocena Zdrowia0
Magazyn