Galaretka Scuppernong

Galaretka Scuppernong
Galaretka Scuppernong może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 250 i kosztuje 6 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 15 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Jeśli masz cukier, sproszkowane pektyny, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 8%. Spróbuj Muscadine and Scuppernong Jelly, Polane masło orzechowe i galaretki pączki ... z galaretką truskawkowo-rabarbarową Chia, oraz Pieczeń wieprzowa i brukselka z galaretką Balla Sweet Apple Jelly Glaze dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umyć Scuppernongs; umieścić w 6-qt. piec holenderski ze stali nierdzewnej lub emaliowany, lub inny duży, ciężki, niereaktywny rondel.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodać 1 szklankę wody i doprowadzić do wrzenia. Gotować, często mieszając, 20 minut lub do momentu, gdy większość nasion zostanie uwolniona z miąższu, miażdżąc Scuppernongs za pomocą masażu ziemniaczanego, aby zsuwać skórki z miąższu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
3
Przepłukać gazę i wycisnąć nadmiar wody. Wyłożyć duży durszlak z gazą. Ustaw durszlak na dużej misce lub garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Wlać mieszaninę Scuppernong do gazę i odstawić co najmniej 1 godzinę. Odmierz płyn (powinieneś mieć około 412 filiżanek) i wróć do holenderskiego pieca, odrzucając ciała stałe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
5
Sterylizować słoiki i przygotować pokrywki zgodnie z opisem na stronie
6
Gdy słoiki się gotują, dodaj 34 szklanki cukru na każdy 1 szklankę soku do soku Scuppernong w holenderskim piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
7
Dodaj sok z cytryny. Doprowadzić do wrzenia toczenia. Gotować 5 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
8
Posypać pektyną, dobrze wymieszać i powrócić do toczącego się wrzenia. Gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
9
Zdjąć z ognia i odstawić, aż wrzący ustąpi. Odtłuścić pianę z powierzchni metalową łyżką i wyrzucić.
10
Napełniaj i przetwarzaj słoiki zgodnie z opisem na stronie przechowuj odpowiednio zamknięte słoiki w chłodnym, ciemnym miejscu.
11
Odstawić na co najmniej 1 tydzień przed podaniem, aby umożliwić pełne ustawienie galaretki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
12
Podawać na herbatnikach lub z Brie i krakersami, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
Do WiązaniaDo Wiązania
Różne Krakersy I/lub świeże OwoceRóżne Krakersy I/lub świeże Owoce
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje250
Ocena Zdrowia0
Magazyn