Galaretka Pomarańczowa Candy
Galaretka pomarańczowa Candy to bezglutenowe i wegańskie przyprawa. Ten przepis służy 30 i kosztuje 23 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 63 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, ekstrakt z pomarańczy, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Cukierkowa Galaretka Jabłkowa, Cukierki Z Galaretką Pomarańczową, oraz Orange-Angel Jelly Roll dla podobnych receptur.
Instrukcje
Patelnia natryskowa 9x5-calowa z natryskiem do gotowania.
Wymieszać pektynę, wodę i sodę oczyszczoną w średnim rondlu. (
Mieszanina będzie spieniona.)
Połącz 1 szklankę cukru i syropu kukurydzianego w dużym rondlu.
Obie mieszanki gotować na dużym ogniu 4 min. lub do momentu, gdy piana rozrzedzi się z mieszaniny pektyn i mieszaniny cukru dochodzi do pełnego wrzenia toczenia, często mieszając mieszaniny w obu rondelkach. Stopniowo dodawaj mieszaninę pektyn do wrzącej mieszaniny cukru, stale mieszając. Gotować 1 min., ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj ekstrakt i barwnik spożywczy.
Wlać natychmiast do przygotowanej patelni.
Odstawić w temperaturze pokojowej 3 godziny lub do czasu, aż cukierki będą chłodne i jędrne.
Pozostały cukier posypać dużą kartką woskowanego papieru. Odwróć cukierki na woskowany papier.
Pokroić cukierki w kwadraty 3/4 cala, zatrzymując się od czasu do czasu, aby zanurzyć nóż w ciepłej wodzie.
Cukierki zwijamy w cukier aż do równomiernego pokrycia.
Umieścić w pojedynczej warstwie na stojakach z drutu.
Odstawić, odsłonięte, w temperaturze pokojowej przez noc.