Galaretka Miętowa

Galaretka Miętowa
Need a bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przyprawy? Galaretka miętowa może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 43 kalorie. Ten przepis służy 40 i kosztuje 27 centów za porcję. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz tartą jabłkę, ocet, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 91 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Mojito Jelly-galaretka limonkowo-miętowa, Galaretka Miętowa, oraz Galaretka Miętowa Klasyczna.

Instrukcje

1
Jabłko i miętę ugotować w wodzie: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
2
Połącz kawałki jabłka z wodą i miętą na dużej patelni. Doprowadzić wodę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować 20 minut, aż jabłka będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1
Dodaj ocet, wróć do wrzenia. Dusić pod przykryciem, jeszcze 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
2
Kawałki jabłka zacieru: użyj masher ziemniaczany rozgnieść kawałki jabłka do konsystencji cienkiego sosu jabłkowego. Jeśli zacieru jest zbyt gęsty (powinien być dość ciekły), dodać kolejne 1/2 do 1 szklanki wody do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Przecedzić zacieru jabłkowego na sicie lub ściereczką: łyżkę miąższu jabłka do muślinu tkaniny (lub kilka warstw gazę) lub duże, drobne sito siatki, zawieszone na dużej misce. Pozostawić do odcedzenia na kilka godzin. Nie ściskaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Po kilku godzinach około 4 szklanki soku powinny być napięte z zacieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
5
Odmierz sok, dodaj cukier, podgrzewaj, aż cukier się rozpuści: odmierz sok, a następnie wlej do dużego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Dodać cukier (7/8 szklanki na każdą szklankę soku).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
7
Podgrzać na wysokiej, mieszając, aby upewnić się, że cukier się rozpuszcza i nie przykleja się do dna patelni ani nie pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Dusić do punktu zadanego: doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do średniej lub średniej wysokości, tak, że można utrzymać silne gotować. Gotować przez 10-15 minut, używając metalowej łyżki do odtłuszczania powierzchni.
9
Kontynuuj gotowanie, aż termometr cyfrowy pokaże, że temperatura osiągnie 8-10 ° f powyżej temperatury wrzenia na wysokości (temperatura wrzenia wynosi 212 ° F na poziomie morza, więc na poziomie morza temperatura powinna wynosić 220-222 ° f).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
10
Dodatkowy czas potrzebny na gotowanie może wynosić od 10 minut do godziny lub dłużej, w zależności od ilości wody, cukru i pektyny jabłkowej w mieszance.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
11
Odczyt termometru nie zawsze jest najlepszym sposobem, aby stwierdzić, czy galaretka jest wykonana. Innym sposobem testowania jest umieszczenie połowy łyżeczki galaretki na schłodzonym (w zamrażarce) talerzu. Pozostaw galaretkę do ostygnięcia na kilka sekund, a następnie naciśnij ją opuszkiem palca. Jeśli się zmarszczy, jest gotowy. Zwykle zaczynam testować galaretkę w ten sposób, gdy mieszanina osiąga 103°.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
12
Wlać do słoików konserwowych i uszczelnić: 
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
13
Wlać do sterylizowanych * słoików konserwowych w granicach 1/4" OD GÓRY i zamknąć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
14
Sprawia, że około 4 8-uncji słoików.
15
* Istnieje kilka sposobów sterylizacji słoików do konserw. Możesz uruchomić słoiki przez krótki cykl w zmywarce. Możesz umieścić słoiki w dużym garnku (12 quart) z wodą na górze stojaka na parze (aby nie dotykały dna patelni) i doprowadzić wodę do wrzenia przez 10 minut. Możesz też wypłukać słoiki, wysuszyć je i umieścić je, bez pokrywek, w piekarniku 93° na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 25 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia0
Magazyn