Galaretka lemoniadowa z bazylią

Galaretka lemoniadowa z bazylią
Galaretka z lemoniadą z bazylią może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 133 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz liście bazylii, bitą śmietanę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 20 mówi, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Galaretka lemoniadowa z bazylią, Masło Orzechowe I Galaretka Crunch Z Jagodową Lemoniadą, oraz Galaretka Bazyliowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać sok z cytryny, 1 1/2 szklanki (360 ml) wody i cukier do wrzenia. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia cukru. Z grubsza oderwać liście bazylii i umieścić je w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Wlać sok z cytryny na liście bazylii i niech strome przez co najmniej 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
CytrynaCytryna
3
Wlać sok pomarańczowy do małego rondla i posypać żelatyną na jego powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Pozostawić żelatynę do zmiękczenia przez 5 minut, a następnie podgrzewać patelnię na średnim ogniu, często mieszając, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Wyłącz ogrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Odcedzić bazylii z soku z cytryny i ubić sok do mieszaniny żelatyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
żelatynażelatyna
BazyliaBazylia
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Wlać płyn do sześciu małych filiżanek lub naczynia 1-quart (1-L). Przechowywać w lodówce przez 2 godziny, lub do miękkiego zestawu.
7
Udekoruj bitą śmietaną i liśćmi bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
świeża Bazyliaświeża Bazylia
8
Szaszłyki Z Galaretką Cytrynowo-Bazyliową
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
GalaretkaGalaretka
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
9
Aby zrobić małe ukąszenia na imprezę, podwoić ilość żelatyny w tym przepisie do 6 pełnych łyżeczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
10
Wlać mieszaninę do 8-lub 9 - calowego (20-lub 23-cm) kwadratowego naczynia do pieczenia i pozostawić na noc w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
11
Pokrój go na 1-calowe (2,5 cm) kwadraty lub użyj małej foremki do ciastek, aby wyciąć 1-calowe (2,5 cm) okręgi. Szaszłyk jeden lub dwa kawałki na wykałaczce lub pick partii z liściem świeżej bazylii złożone i szaszłyk na jednym końcu. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania i podać miskę bitej śmietany do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
świeża Bazyliaświeża Bazylia
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Foremka Do CiastekForemka Do Ciastek
WykałaczkiWykałaczki
SzaszłykiSzaszłyki
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
12
Łatwe Wariacje Smakowe
13
Prawdziwa Galaretka Limonkowa
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
WapnoWapno
14
W przypadku prawdziwej galaretki limonkowej (o smaku świeżych limonek i bez nieprzyjemnego zielonego barwnika spożywczego) zastąp sok od 7 do 8 limonek sokiem z cytryny. Zastąp wodę sokiem pomarańczowym.Meyer galaretka cytrynowa z lawendą
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Kolor żywnościZielony Kolor żywności
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Meyer LemonMeyer Lemon
świeża Lawendaświeża Lawenda
GalaretkaGalaretka
SokSok
WapnoWapno
WodaWoda
15
Ekstra słodkie, mniej kwaśne cytryny są również wspaniałe w tej galaretce, szczególnie o ziołowo-kwiatowym smaku lawendy. Po prostu zastąp Meyersa zwykłymi cytrynami. Możesz potrzebować jednej lub dwóch dodatkowych cytryn, ponieważ cytryny Meyera są na ogół mniejsze. Zamiast namaczać bazylię w soku, strome 1 łyżka suszonych pąków lawendy spożywczej. Odcedzić po 10 minutach i postępować zgodnie z zaleceniami powyżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
świeża Lawendaświeża Lawenda
BazyliaBazylia
GalaretkaGalaretka
SokSok
16
Przedruk za zgodą
17
Słodycze bez bakalii: budyń, Panna Cotta, puszyste, ciastka z lodem i inne nie-
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
18
Piec desery Faith Durand. Copyright © 2013 Faith Durand; fotografie © 2013 Stacy Newgent. Opublikowane przez Stewart, Tabori & Chang, an imprint of ABRAMS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn