Galaretka lemoniadowa z bazylią
Galaretka z lemoniadą z bazylią może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 133 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz liście bazylii, bitą śmietanę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 20 mówi, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Galaretka lemoniadowa z bazylią, Masło Orzechowe I Galaretka Crunch Z Jagodową Lemoniadą, oraz Galaretka Bazyliowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać sok z cytryny, 1 1/2 szklanki (360 ml) wody i cukier do wrzenia. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia cukru. Z grubsza oderwać liście bazylii i umieścić je w małej misce.
Wlać sok z cytryny na liście bazylii i niech strome przez co najmniej 15 protokół.
Wlać sok pomarańczowy do małego rondla i posypać żelatyną na jego powierzchni.
Pozostawić żelatynę do zmiękczenia przez 5 minut, a następnie podgrzewać patelnię na średnim ogniu, często mieszając, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Wyłącz ogrzewanie.
Odcedzić bazylii z soku z cytryny i ubić sok do mieszaniny żelatyny.
Wlać płyn do sześciu małych filiżanek lub naczynia 1-quart (1-L). Przechowywać w lodówce przez 2 godziny, lub do miękkiego zestawu.
Udekoruj bitą śmietaną i liśćmi bazylii.
Szaszłyki Z Galaretką Cytrynowo-Bazyliową
Aby zrobić małe ukąszenia na imprezę, podwoić ilość żelatyny w tym przepisie do 6 pełnych łyżeczek.
Wlać mieszaninę do 8-lub 9 - calowego (20-lub 23-cm) kwadratowego naczynia do pieczenia i pozostawić na noc w lodówce.
Pokrój go na 1-calowe (2,5 cm) kwadraty lub użyj małej foremki do ciastek, aby wyciąć 1-calowe (2,5 cm) okręgi. Szaszłyk jeden lub dwa kawałki na wykałaczce lub pick partii z liściem świeżej bazylii złożone i szaszłyk na jednym końcu. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania i podać miskę bitej śmietany do zanurzenia.
Prawdziwa Galaretka Limonkowa
W przypadku prawdziwej galaretki limonkowej (o smaku świeżych limonek i bez nieprzyjemnego zielonego barwnika spożywczego) zastąp sok od 7 do 8 limonek sokiem z cytryny. Zastąp wodę sokiem pomarańczowym.Meyer galaretka cytrynowa z lawendą
Ekstra słodkie, mniej kwaśne cytryny są również wspaniałe w tej galaretce, szczególnie o ziołowo-kwiatowym smaku lawendy. Po prostu zastąp Meyersa zwykłymi cytrynami. Możesz potrzebować jednej lub dwóch dodatkowych cytryn, ponieważ cytryny Meyera są na ogół mniejsze. Zamiast namaczać bazylię w soku, strome 1 łyżka suszonych pąków lawendy spożywczej. Odcedzić po 10 minutach i postępować zgodnie z zaleceniami powyżej.
Słodycze bez bakalii: budyń, Panna Cotta, puszyste, ciastka z lodem i inne nie-
Piec desery Faith Durand. Copyright © 2013 Faith Durand; fotografie © 2013 Stacy Newgent. Opublikowane przez Stewart, Tabori & Chang, an imprint of ABRAMS