Galaretka Czosnkowa
Galaretka czosnkowa może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 32 i kosztuje 19 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 126 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka ząbków czosnku, płynnej pektyny, destylowanego octu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką Ocena 6%, to danie jest improvable. Spróbuj Galaretka Czosnkowa, Galaretka Czosnkowa, oraz Polane masło orzechowe i galaretki pączki ... z galaretką truskawkowo-rabarbarową Chia dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym lub blenderze, zmiksować czosnek i 1/2 szklanki octu, aż będzie gładka. W rondlu 6 do 8 quart, połączyć mieszaninę czosnku, Pozostałe 1 1/2 szklanki octu i cukru. Na dużym ogniu doprowadzić mieszaninę do wrzenia, stale mieszając. Szybko dodaj pektynę. Powrót mieszaninę do wrzenia i gotować twardo przez 1 minutę, stale mieszając.
Natychmiast napełnij galaretką pięć sterylizowanych słoików pół kufla, pozostawiając 1/4 cala przestrzeni na głowę. Wytrzyj słoiki i nici do czysta.
Umieść gorące pokrywki uszczelniające na słoikach i luźno nałóż śrubę na pierścienie. Proces we wrzącej wodzie w głębokim garnku do konserw przez 5 minut.
Wyjąć słoiki i całkowicie ostudzić. Dokręć pierścienie śrubowe słoika, aby zakończyć proces uszczelniania.