Głęboki, Ciemny Budyń Czekoladowy
Głęboki, ciemny budyń czekoladowy to bezglutenowe deser. Ten przepis służy 8. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 483 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, półsłodką czekoladę, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ora ' s Deep Dark Chocolate Cake, Tort Z Głęboką Ciemną Czekoladą, oraz Tort Z Głęboką Ciemną Czekoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej misce umieścić sitko o drobnych oczkach; odstawić.
Żółtka i śmietanę umieścić w dużej misce i ubić do połączenia; odstawić.
Cukier, kakao w proszku, skrobię kukurydzianą i sól umieścić w dużym rondlu o grubym dnie i ubić do połączenia. Powoli ubijaj mleko, aż będzie gładkie.
Umieść patelnię na średnim ogniu, stale mieszając gumową szpatułką i upewniając się, że zeskrobujesz dno patelni, aż mieszanina dojdzie do duszenia i lekko zgęstnieje, około 6 minut.
Wyjmij patelnię z ognia i powoli ubijaj zawartość do zarezerwowanej mieszaniny żółtka.
Wlać mieszaninę jajko-kakao z powrotem do rondla i kontynuować gotowanie na średnim ogniu, stale mieszając i zeskrobując dno patelni, aż po prostu zacznie się gotować, około 7 minut. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, stale mieszając, aż zgęstnieje, o 1 minutę więcej.Natychmiast wlać mieszaninę przez przygotowany sitko, zeskrobując wszelkie dodatkowe przylegające do spodniej strony Sitka do miski; wyrzucić resztki pozostawione w sitku.
Dodać czekoladę i wanilię do miski i mieszać, aż czekolada się stopi i budyń jest gładka.
Przełożyć budyń do małych ramekinów lub miseczek. Natychmiast naciśnij arkusze folii bezpośrednio na powierzchnię puddingów, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przechowywać w lodówce do bardzo zimnego, co najmniej 3 godziny lub na noc.Na bitą śmietankową polewę: gdy będzie gotowa do podania budyniu, schłodzić miskę miksera stojącego i mocowanie trzepaczki w zamrażalniku przez 10 minut.
Umieść wszystkie składniki na wierzchu w schłodzonej misce i ubijaj na dużej prędkości, aż utworzy się średni szczyt, około 1 do 2 minut. (Alternatywnie można użyć trzepaczki i dużej schłodzonej miski.
Ubić wszystkie składniki do uzyskania średnich szczytów, około 5 do 6 minut.)
Podawać natychmiast z budyniem.